Grijze garnalen met lauwwarme schorsenerenmousse
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
300 g ongepelde garnalen
250 g schorseneren
25 g boter, 1 dl melk
2 dl room, 0,4 dl olijfolie
peper, zout
Pel de garnalen. Zet ze koud weg. Maak de schorseneren schoon en kook ze gaar in room en melk, kruid met peper en zout. Giet het kookvocht af en meet 2 dl van het kookvocht. Mix de schorseneren met het kookvocht, boter en olijfolie. Doe alles door een fijne zeef. Zet de mengeling koud en daarna onder druk (tweemaal) in een sifon. Schik de garnaaltjes onder in de glaasjes en spuit de mousse op de garnalen.
* Voor dit recept gebruikt Matthieu een sifon om de saus onder druk tot mousse te maken. Indien men geen drukfles heeft, kan men de saus met een mixer zoveel mogelijk opkloppen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier