Gerookte makreel met gekonfijte citroen

22/06/16 om 18:03 - Bijgewerkt om 18:02

Gerookte makreel met gekonfijte citroen

Gerookte makreel met geconfijte citroen © Alexandre Bibaut

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

4 makreelfilets

1 kg grof zeezout

4 laurierblaadjes

1 el korianderzaadjes

5 takjes platte peterselie

3 takjes munt

4 sprietjes bieslook

1/2 in zout gekonfijte citroen

12 cl olijfolie

fijn zout en zwarte peper

Was de makreelfilets en dep droog. Verwijder de graten. Schik de vis met de velkant op een bedje van grof zout, leg op elke filet een blaadje laurier en dek volledig af met een laag zeezout. Laat 3 uur rusten in het zout.

Spoel de filets in ruim koud water, dep droog en laat nog 1 uur luchtdrogen alvorens ze te roken.

Gerookte makreel

Gerookte makreel © Alexandre Bibaut

Bekleed een gietijzeren stoofpan met aluminiumfolie, strooi er dan een handvol houtkrullen in voor het roken en leg er een geolied rooster op. Leg de visfilets op de velkant op het rooster en bestrooi met korianderzaadjes en peper. Sluit de pan af met een deksel en plaats ze op een hoog vuur tot de krullen beginnen te roken. Reken vanaf dat moment zo'n 20' voor het rookproces. Haal de vis uit de rookpan.

Snipper de peterselieblaadjes, de munt en het bieslook en hak de gespoelde en uitgelekte schil van de gekonfijte citroen fijn. Voeg de olijfolie, peper en zout toe en meng.

Serveer de makreelfilets met het citroengarnituur.

Onze partners