Aardappelrösti met spiegelei en bieslook

Rösti is gemakkelijk zelf te maken: geraspte aardappelen die je bakt tot een soort pannenkoek. Zo geef je aan de aardappel een feestelijk tintje. Met een spiegelei erbij serveer je een volledig vegetarische maaltijd.

Voor 4:

500 g bloemige aardappelen

zout

boter

peper

verse bieslook

4 spiegeleieren

Schil de aardappelen, rasp ze grof en knijp er met de handen zo veel mogelijk vocht uit.

Blancheer 1 min. in lichtgezouten kokend water, giet af, laat goed uitlekken.

Smelt boter in de pan, doe de geraspte aardappelen erin en duw aan tot een kleine ‘pannenkoek’. Laat een vijftal min. bakken. Draai de pannenkoek om met behulp van een bord of een tweede pan, bak de andere kant krokant. Kruid met peper en zout, werk af met verse bieslook en een spiegelei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content