Peulvruchten, de hele dag door: een driegangenmenu

25/01/16 om 15:50 - Bijgewerkt om 15:49

2016 is uitgeroepen als jaar van de peulvrucht. Terecht ook, want peulvruchten zijn voedzaam en enorm veelzijdig. Zo veelzijdig dat je ze een hele avond door kan eten, van voor- tot nagerecht.

Het is niet onlogisch dat de VN het eten van peulvruchten stimuleert. Bonen, (kikker)erwten, linzen en consoorten zijn namelijk niet alleen een bron van vegetarische eiwitten, ze zijn ook goed voor het milieu.

Bovendien hoef je niet in te boeten aan smakelijkheid of originaliteit als je peulvruchten binnen haalt in je keuken! Daar is dit driegangenmenu het levende bewijs van.

Voorgerecht

Peulvruchten, de hele dag door: een driegangenmenu

© Marie-José Jarry

Recept: linzensoep met kokosmelk en alfalfa

Hoofdgerecht

Peulvruchten, de hele dag door: een driegangenmenu

© Marie-José Jarry

Recept: Curry met kikkererwten en tuinbonen

Nagerecht

Peulvruchten, de hele dag door: een driegangenmenu

© Marie-José Jarry

Recept: Bosbessenmuffins met witte bonen

(EK)

Onze partners