Overheerlijk Offerfeest: 8 recepten om van te smullen
Vandaag vieren de moslims het Offerfeest. Met deze recepten uit de Arabische familiekeuken is het gegarandeerd smullen aan tafel.
Het is feest in menig huiskamer, waar vandaag het islamitische Offerfeest wordt gevierd. Traditioneel komt de familie bijeen vanaf het ontbijtmoment en wordt er in de keuken gekokkereld dat het een lieve lust is zodat er op gepaste momenten van de dag uitgebreid getafeld kan worden.
Baklava, hariri, couscous, pasteien, tajines allerhande, zoete of zoute delicatessen: aan heerlijkheden uit de diverse keuken geen gebrek.
Wij polsten onder meer bij Fatima Marzouki, zaakvoerster van restaurant El Warda op Zurenborg, naar enkele lekkere recepten uit haar recentste boek ‘De Keuken van Fatima’ waarin ze ons laat proeven van de gerechten die zij thuis het liefst klaarmaakt voor familie.
Haar repertoire bestaat uit traditionele Marokkaanse familiegerechten, aangevuld met eigen creaties waarin men invloeden uit de mediterrane keuken en elders terugvindt.
Eid mubarak, îyî Bayramlar, … én : smakelijk! (DB)
Recepten:
Tajine van lamsvlees met jumbosultana’s en honing
Tajine van lamsvlees, gekonfijte tomaat en pruimen
Bladerdeegpakketjes met lamsvlees en erwten
(Recept uit het boek ‘Anatolië’)
Chéré (West-Afrikaans, eigen recept)
Voor bij dessert en koffie
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier