Koken met groene asperges: zes recepten
Vers van het veld zijn groene asperges niet te versmaden in salades, soepen en warme bereidingen. Enkele verrukkelijke suggesties.
Witte en groene asperges zijn in feite een en dezelfde plant, maar groene asperges worden tijdens de groei niet bedekt met aarde en kleuren dus mooi groen.
Rauw smaken de ‘groene toverstokjes’ verrassend lekker: erg sappig, licht zoet en met een uitgesproken grasachtige smaak. We werken ze in zes gerechten. (DB)
Groene asperges en erwtenpuree met ovengedroogde ham en gepocheerd ei
Velouté van groene asperges met gerookte zalm
Geroosterde groene asperges met kerstomaatjes, chorizo, amandelen en manchego
Risotto met groene asperges, erwten en geitenkaas
Salade van groene asperges, molsla en meloen met parmezaan
Gratin van groene asperges met broccoli, pijnboompitten en rozijnen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier