Deze voedingsmiddelen bewaar je beter niet in de koelkast
Sommige mensen hebben de neiging alles wat eetbaar is in de koelkast te zetten in de hoop daardoor de houdbaarheid te verlengen. Voor sommige producten heeft dit echter net het omgekeerde effect.
Bepaalde voedingsmiddelen bewaar je beter bij kamertemperatuur dan in de koelkast, zo niet drogen ze uit, verliezen hun textuur of hun smaak of nemen ze de geuren van de koelkast op.
Tomaten
Tomaten worden al snel zacht en papperig als je ze in de koelkast bewaart. Rijpe tomaten leg je beter in een kom op het aanrecht, onrijpe tomaten op een plekje in de zon nabij het raam.
Basilicum
Basilicum gedijt goed in warmte en zal in de koelkast zijn smaak verliezen. Afgesneden basilicum bewaar je best in een glas met water. Vervang het water om de twee dagen.
Appelen
Wie appelen in grote hoeveelheden koopt, legt die vaak in de koelkast om ze langer te kunnen bewaren. Dat is inderdaad zo, maar daarbij verliezen ze wel hun knapperigheid en hun rijke smaak.
Aardappelen
De koude in de koelkast heeft een negatieve invloed op het zetmeel in de aardappelen. Een deel van het zetmeel wordt door de koude omgezet in suikers. Daardoor zal de smaak van de aardappel veranderen wanneer u deze bereidt.
Look
Look droogt uit in de koelkast. Bovendien kan het zijn geur afgeven aan andere voedingsmiddelen in de omgeving en zelf de geur van die voedingsmiddelen opnemen.
Ui
De koude in de koelkast is nefast voor de smaak van uien. Een halve gepelde ui of een beetje gehakte ui die je over hebt, kan je in een gesloten potje of folie in de koelkast bewaren. Maar onbewerkte ui kan je best bewaren bij kamertemperatuur.
Brood
Brood dat je in de koelkast bewaard wordt veel sneller muf en gaat sneller schimmelen dan brood dat je gewoon in een broodtrommel op het aanrecht bewaart.
Honing
Honing kan je eigenlijk eindeloos lang bewaren. Het enige wat er zal gebeuren, is dat de honing na verloop van tijd gaat kristalliseren. Door de honing in de koelkast te plaatsen, versnel je deze kristallisering.
(LB)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier