Botersushi is de nieuwste hype in Japan

26/10/15 om 11:07 - Bijgewerkt om 11:07

Dat sushi gezond is, is allicht één van dé redenen waarom sushi-lovers zo vaak teruggrijpen naar deze Japanse maaltijd, maar een restaurant in Osaka heeft deze claim net teniet gedaan door letterlijk boter bij de vis te voegen.

Botersushi is de nieuwste hype in Japan

© -

Restaurant Jinen in Osaka heeft voortaan ook 'unagi butter sushi' op de kaart staan en jawel, het is keihard wat u denkt dat het is. De chef van het restaurant voegt voortaan staafjes boter toe aan zijn blokje rijst, paling en zeewier. Het geheel zou blijkbaar "overheerlijk" zijn.

via GIPHY

De Japanse mediabron RocketNews24 zegt dat Japanners quasi staan aan te schuiven om van de nieuwe special te proeven, nadat ze overal reviews lezen van enthousiaste klanten die zeggen dat de sushi "lijkt te smelten in je mond".

Betekent deze hype het einde van de vetarme Japanse keuken?

Onze partners