Botersushi is de nieuwste hype in Japan
Dat sushi gezond is, is allicht één van dé redenen waarom sushi-lovers zo vaak teruggrijpen naar deze Japanse maaltijd, maar een restaurant in Osaka heeft deze claim net teniet gedaan door letterlijk boter bij de vis te voegen.
Restaurant Jinen in Osaka heeft voortaan ook ‘unagi butter sushi’ op de kaart staan en jawel, het is keihard wat u denkt dat het is. De chef van het restaurant voegt voortaan staafjes boter toe aan zijn blokje rijst, paling en zeewier. Het geheel zou blijkbaar “overheerlijk” zijn.
De Japanse mediabron RocketNews24 zegt dat Japanners quasi staan aan te schuiven om van de nieuwe special te proeven, nadat ze overal reviews lezen van enthousiaste klanten die zeggen dat de sushi “lijkt te smelten in je mond”.
Betekent deze hype het einde van de vetarme Japanse keuken?
Butter sushi becoming an unlikely hit in Osaka https://t.co/K92rnpEeaL
— RocketNews24 (@RocketNews24En) October 22, 2015
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier