Deze geroosterde pompoen met bagnetto verde is een recept van Bram Verbeken van Hop Gastrobar in Leuven.
Voor 4 personen
- 1 butternut in dikke frieten gesneden
- 100 g ambachtelijke verse kaas
- handvol kappertjes
- 1/2 bos radijs
- enkele blaadjes bloedzuring
Bagnetto verde
- 100 g platte peterselie
- 2 tenen look
- 100 g zuurdesembrood, in stukken en kort geroosterd in olie
- 160 g olijfolie
- fleur de sel
- versgemalen zwarte peper
- 2 gekookte eieren
Voor de vinaigrette
- 80 g gepelde hazelnoot
- 75 g balsamicoazijn
- 50 g (tijm)azijn
- 50 g (bieslook)olie
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de bagnetto verde in de cutter en hak fijn. Rooster voor de vinaigrette de hazelnoten in een voorverwarmde oven op 180°C tot ze lichtjes bruinen. Meng alle andere ingrediënten voor de vinaigrette en giet over de hazelnoten.
- Zet de oven op 200°C en rooster de stukken pompoen gedurende 15 minuten. Snijd de radijzen in fijne schijfjes.
- Schik de pompoen op het bord, samen met de kaas, kappertjes en radijsjes. Werk af met de bagnetto verde, vinaigrette en de bloedzuring.