Geroosterde pompoen met bagnetto verde

bagnetto verde

Deze geroosterde pompoen met bagnetto verde is een recept van Bram Verbeken van Hop Gastrobar in Leuven.

Voor 4 personen
  • 1 butternut in dikke frieten gesneden
  • 100 g ambachtelijke verse kaas
  • handvol kappertjes
  • 1/2 bos radijs
  • enkele blaadjes bloedzuring
Bagnetto verde
  • 100 g platte peterselie
  • 2 tenen look
  • 100 g zuurdesembrood, in stukken en kort geroosterd in olie
  • 160 g olijfolie
  • fleur de sel
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 gekookte eieren
Voor de vinaigrette
  • 80 g gepelde hazelnoot
  • 75 g balsamicoazijn
  • 50 g (tijm)azijn
  • 50 g (bieslook)olie
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten voor de bagnetto verde in de cutter en hak fijn. Rooster voor de vinaigrette de hazelnoten in een voorverwarmde oven op 180°C tot ze lichtjes bruinen. Meng alle andere ingrediënten voor de vinaigrette en giet over de hazelnoten.
  2. Zet de oven op 200°C en rooster de stukken pompoen gedurende 15 minuten. Snijd de radijzen in fijne schijfjes.
  3. Schik de pompoen op het bord, samen met de kaas, kappertjes en radijsjes. Werk af met de bagnetto verde, vinaigrette en de bloedzuring.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content