Opinie | Saskia Neirinckx Opinie | Saskia Neirinckx ‘Het is tijd dat vrouwelijke chefs hun plek in de schijnwerpers opeisen' Onlangs reikte Michelin zijn felbegeerde sterren uit, maar tot verbazing van velen was er weer slechts één bekroonde vrouw onder hen te vinden. Culinair trendadviseur Saskia Neirinckx buigt zich naar aanleiding van Vrouwendag over een prangende vraag: waarom zijn er zo weinig vrouwen te vinden op culinair topniveau?
Culinair Culinair De culinaire vriendschap van Marcelo Ballardin en Eric Ivanidis: 'Mijn moeder eet liever in zíj́n restaurant' Eerder bracht Marcelo Ballardin al een boek uit over zijn eigen restaurant Oak, nu is er het boek met vriend en voormalig souschef Eric Ivanidis over Door73, het restaurant waar Eric aan het roer staat. Het werd een boek vol openhartige verhalen en spannende gerechten. Een voorproefje.
Culinair Culinair Manon Schenck is verkozen tot Lady Chef of 2023: 'Ik heb zoveel opgeofferd om hier te raken' Een verfijnde keuken, een menselijke aanpak en jaren van keihard werken: Manon Schenck kookte zich een weg naar tal van onderscheidingen, zo ook die van Lady Chef of 2023. “Ik blijf gewoon koken vanuit het hart.”