Culinair Culinair Klinkt als zomer: de beste adressen in Vlaanderen en Brussel voor het aperitief Is voor jou het aperitief het beste moment van het weekend? Wij selecteerden de leukste adressen, nieuwe en gevestigde waarden, voor een drankje met een lekker hapje erbij.
Culinair Culinair Trek in Thais: de 10 favoriete adressen van kenner Leila Rasson Journaliste Leila Rasson kookt 90 procent van de tijd Aziatische gerechten en ook buitenshuis doet ze niets liever dan op zoek gaan naar de beste, gezelligste en meest traditionele restaurants. Dit zijn haar tien favoriete Thaise restaurants in Vlaanderen en Brussel.
Traditioneel en toegankelijk: zo maak je Thaise gewokte kip met cashewnoten De Thaise keuken naar je eigen eetkamer halen doe je best met het recept van een Thaise chef. Wij vroegen aan chef Kenika van restaurant Paaksoi om enkele authentieke recepten, zoals deze kai pad med ma-muang, oftwel gewokte kip met cashewnoten.
Culinair Culinair Wanneer verandert kookinspiratie in culinaire appropriatie? ‘Als ik een Grieks of Turks gerecht op een minder traditionele manier breng, komt daar reactie op’ In een wereld waar we steeds gevarieerder eten en digitaal recepten met elkaar delen, rijst de vraag waar fascinatie en inspiratie eindigen en culinaire toe-eigening begint.
Koken zoals Stijn Deschacht van de Over Eten-podcast: recept voor mole verde met makreel Oostendenaar Stijn Deschacht werkt bij Bar Bulot, maakt met Over Eten Vlaanderens boeiendste culinaire podcast en heeft een diepe liefde voor de Mexicaanse keuken. Dit is zijn recept voor mole verde met makreel.
Culinair Culinair Elke dag Thais of Mexicaans: deze Vlamingen zijn verslaafd aan de uitheemse keuken Italiaans, sushi, Thais – de kans is groot dat er ook op jouw tafel regelmatig iets anders staat dan typisch Vlaamse kost. Maar Leila en Stijn gaan verder: zij kookt negen op de tien keer Aziatisch, hij eet bijna dagelijks Mexicaans.