De 10 mooiste fietsroutes in Italië

De 10 mooiste fietsroutes in Italië
© iStockphoto

Voor meer inspirerende reisverhalen, originele lijstjes, beeldreportages, de leukste adresjes en dagelijks reisnieuws, like ons op Facebook.

(The Local/MS)

1. Cinque Terre © Thinkstock

Behalve een bezoek aan de vijf wereldberoemde, kleurrijke dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore biedt deze fietsroute ook schitterende vergezichten over de zee en kust. U kunt de route uitbreiden tot de wijngaarden van Biassa.

2. Il Passo dello Stelvio © Thinkstock

Deze route op de grens met Zwitserland loopt door het mooiste berggebied in Italië.

3. Campo Imperatore © Thinkstock

Deze route loopt door de Abruzzen en begint in Santo Stefano di Sessanio en loopt onder andere door Castel del Monte, Piano San Marco, Colle della Battaglia en Rocca Calascio.

4. Elba © Thinkstock

Op het eiland Elba kunt u mooi fietsen van Rio Marina naar Rio nell'Elba.

5. Lago di Barrea © Thinkstock

Dit reservoir ligt middenin het nationale park Abruzzo, ontstond kort na de Tweede Wereldoorlog en wordt omringd door drie dorpjes.

6. Aspromonte National Park © Thinkstock

Aspromonte National Park ligt in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Maak zeker de klim naar het heiligdom van de Madonna van Polsi, een pelgrimsoord en in het verleden een ontmoetingsplaats van leden van de maffia.

7. Lago di Varano © Ra Boe, Wikicommons

Dit meer in Apulië is het grootste kustmeer of beter gezegd lagune in Italië. Het is een onbedorven en beschermd natuurgebied waar jaarlijks een 'groene' triatlon wordt georganiseerd.

8. Capo Colonna

Capo Colonna is een archeologisch gebied in Calabrië gemarkeerd door een antieke zuil pal aan de Middellandse Zee. Een fietstocht door het beschermde mariene gebied Capo Rizzuto is hier een must.

9. Procida © Thinkstock

Procida is een eilandje in de buurt van Napels. Het is niet groot zodat het er ook fijn fietsen is voor recreatieve fietsers.

10. La Valle del Raganello © Alby3, Wikicommons

Ook deze route ligt in Calabrië, het zuidelijkste deel van Italië. De natuur is hier dan ook ruig en onbedorven en langs de uitgestrekte kustlijn is het fantastisch fietsen.