50 prachtige plaatsen om te zien in Japan

50 prachtige plaatsen om te zien in Japan
© iStockphoto

(Weather.com/MS)

Himeji kasteel © iStockphoto

Een van de best bewaard gebleven voorbeelden van de 17e-eeuwse Japanse architectuur. Het is in al die eeuwen nooit beschadigd door natuurrampen of oorlogsgeweld. Tijdens de lente wordt er rondom het kasteel een Cherry Blossom Festival georganiseerd.

Kinkakuji (Gouden Paviljoen) in Kyoto © Pomakis, Wikicommons

Zoals de naam al zegt is deze tempel aan de buitenkant volledig bedekt met goud.

Jigokudani Monkey Park in Yamanouchi © iStockphoto

Makaken, ook wel sneeuwapen genoemd, zoeken de warmte op van de warmwaterbronnen.

Mount Fuji © iStockphoto

Deze 3776 meter hoge actieve vulkaan is de populairste bezienswaardigheid in Japan. Meer dan 200.000 reizigers klimmen ieder jaar naar de top.

Saga International Balloon Festival © EPA

De mooiste luchtballonnen in allerlei soorten, vormen en kleuren gaan de lucht in. Vooral bijzonder is La Montgolfier Nocturne wanneer de verlichte luchtballonnen de donkere hemel oplichten.

Gion District in Kyoto © iStockphoto

De enige geisha wijk die nog is overgebleven in Japan: een wijk met mooie houten gebouwen, theehuizen en goede restaurants.

Wisteria Tunnel in de Kawachi Fuji Gardens © iStockphoto

Tunnel van paarse bloemen die in april en mei prachtig in bloei staat.

Osaka © iStockphoto

Levendige moderne stad die bekendstaat om de goede restaurants, nachtleven en neonlichten.

Kamikochi © iStockphoto

Dit kleine stadje ligt vlakbij de Japanse Alpen en vormt een goede uitvalsbasis om dit prachtige natuurgebied te voet te verkennen.

Sensoji Tempel in Tokio © iStockphoto

Dit is de meest bezochte en oudste tempel (uit 645) in Tokio. Er is onder andere een gouden beeld van de boeddhistische godin Kannon te zien. De tempel is gratis toegankelijk.

Taketomi-jima © iStockphoto

Klein tropisch eilandje dat bekendstaat om de bloemenpracht, traditionele huizen met rode daken, muren van koraal en shiisa beelden.

Hitsujiyama Park © EPA

Meer dan 400.000 vlasbloemen en duizend kersenbomen zorgen in april en mei voor een blonte kleurenpracht in dit Hitsujiyama Park

Okunoshima Islet © EPA

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit een uiterst geheime locatie. Het was niet op de kaart te vinden en er werd gifgas geproduceerd. Tegenwoordig staat het bekend om de enorme populatie konijnen. Toeristen bezoeken het eiland om deze diertjes te voeren en om te kamperen, golfen of overnachten in een vakantieresort.

Tokio © REUTERS

Een bezoek aan Japan is natuurlijk niet compleet zonder te verblijven in de hoofdstad en grootste stad ter wereld: Tokio.

Awa Dance Festival in Tokushima © EPA

Dames in traditionele Japanse kostuums dansen de sterren van de hemel tijdens dit festival dat ieder jaar in augustus plaatsvindt.

Nagoya kasteel in Nagoya © iStockphoto

Dit kasteel werd oorspronkelijk gebouwd in 1612, maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog voor een groot deel verwoest. In 1957 werd het in oude stijl hersteld inclusief de opvallende gouden dolfijnen op het dak.

Kamakura © iStockphoto

Kamakura was tussen 1185 en 1333 de hoofdstad van Japan, de tijd dat boeddhisme Japan veroverde. Tegenwoordig zijn er veel tempels en grote beelden te zien.

Nara © iStockphoto

In deze stad liggen acht Unesco werelderfgoederen, maar de grootste attractie zijn toch de 1200 tamme herten. Ze worden hier met veel respect behandeld omdat de God die de stad beschermde Nara binnen kwam tijden op een wit hert. Toeristen kunnen speciale biscuits kopen om de herten te voeren. Sommige herten zijn zo goed opgevoed dat ze een buiging maken als dank.

Koya-san (Mount Koya) © iStockphoto

Tussen acht bergtoppen ligt het K?ya-san kloostercomplex, het centrum van het esoterische boeddhisme. Toeristen kunnen in het klooster overnachten in speciale verblijven: shukub?.

De Katteneilanden Fukuoka en Tashirojima © REUTERS

Deze twee Japanse eilanden zijn volledig ingenomen door poezen. Ze worden gevoerd door de lokale inwoners of door toeristen.

Jinata Onsen, Shikine-jima © Douglas P. Perkins, Wikicommons

Warmwaterbronnen aan de rotsachtige kust van het eilandje Shikine-jima. De baden zijn alleen toegankelijk bij het juiste getijde.

Shirakawa-go © iStockphoto

Afgelegen dorpje dat bekendstaat om de spitse houten huizen. Ze zijn speciaal zo gebouwd zodat de enorme hoeveelheid sneeuw die hier in de winter valt niet op de daken blijft liggen. Het dorp staat op de lijst van werelderfgoederen.

Katsura rivier © iStockphoto

Deze rivier is vooral in de herfst prachtig omdat de herfstkleuren er oogverblindend zijn.

Kumamoto kasteel © iStockphoto

Dit op een heuvel gelegen kasteel stamt uit de 16e eeuw en werd geregeld beschadigd door brand, maar staat nog altijd trots overeind en behoort tot de beroemdste kastelen in Japan.

Lake Mashu in Akan National Park op Hokkaido island © iStockphoto

Dit kratermeer is het helderste meer in Japan en ligt prachtig.

Hiroshima Peace Memorial Park in Hiroshima © iStockphoto

Het monument om de slachtoffers van de atoombom te herdenken.

Kenroku-en Garden © iStockphoto

Een van de mooiste tuinen in Japan.

Sapporo Snow Festival in Sapporo © REUTERS

Gedurende zeven dagen in februari verrijst in Sapporo een volledige stad van ijs compleet met glijbanen, doolhoven, beelden en enorme gebouwen.

Itsukushima Shrine in Miyajima © iStockphoto

Shintoschrijn in het water. De eerste versie stamt uit de zesde eeuw, maar overleefde de tand des tijds niet. Het huidige houten bouwwerk staat er sinds de 16e eeuw.

Magome © Gryffinder, Wikicommons

Leuk stadje in de Kiso vallei met steile kinderkopstraatjes, mooie winkeltjes en schitterend zicht op de omliggende bergwereld.

Kabuki-za Theater in Tokio © Tak1701d

Dit theater maakt deel uit van een kantorencomplex van 29 verdiepingen. Het staat bekend om de traditionele kabuki voorstellingen.

Matsumoto kasteel © iStockphoto

Dit 16e-eeuwse kasteel wordt ook wel 'kraaienkasteel' genoemd om de zwarte kleur. Tijdens een aardbeving in 2011 liep het flinke schade op.

Yakushima Island © iStockphoto

Japans ecoparadijs met cederbossen, met mos bedekte rotsblokken, schildpadden en makaken.

Hitachi Seaside Park © iStockphoto

In dit park staan het hele jaar bloemen in bloei, maar vooral in het voorjaar wanneer de blauwe bosliefjes de hele heuvel blauw kleuren is het er prachtig.

Takayama © iStockphoto

Traditioneel en charmant arbeidersstadje met veel tempels, musea en galeries.

Tojinbo, Echizen-Kaga Quasi-National Park © 663highland, Wikicommons

Indrukwekkend kustgebied met door erosie gevormde rostpartijen.

Imperial Palace Grounds in Tokio © iStockphoto

Omdat de keizerlijke familie hier woont, is het paleis zelf verboden gebied voor buitenstaanders, maar een deel van de tuinen is gratis toegankelijk.

Dogo Onsen, Matsuyama © iStockphoto

Drieduizend jaar oude onsen (badgelegenheid) en daarmee een van de oudste in de Japan. Het mooie drie verdiepingen tellende houten kasteel eromheen dateert uit 1894.

Mount Zao © iStockphoto

Deze berg staat bekend om de sneeuwmonsters. In werkelijkheid zijn het bomen die in de winter bedekt worden onder een laag sneeuw en ijs en er daardoor uitzien als grillige monsters.

Hakone Ropeway © iStockphoto

Kabelbaan tussen Sounzan Station en Togendai Station met onderweg een schitterend uitzicht over het Ashi meer, de vulkanische dampen van Owakudani en met een beetje geluk op de Mount Fiuji.

Niseko Ski Resort, Hokkaido © iStockphoto

Een van de beste plaatsen in Japan te skien.

Todaji Tempel in Nara © iStockphoto

Deze Todaji Tempel is het grootste houten gebouw ter wereld.

Naoshima © EPA

Naoshima staat bekend om de kunstscene. Behalve een groot aantal galeries worden er veel kunstevenementen georganiseerd.

Osaka kasteel © iStockphoto

Dit door dikke stenen muren omringde uit 1583 leed in de loop van de eeuwen aardig wat schade, maar behoort nog altijd tot de mooiste kastelen in Japan.

Iriomote-jima © iStockphoto

Prachtig tropisch eiland met dichte junglewouden, mangrovebossen en voor de kust mooie koraalriffen. Leuk om met een kano te verkennen.

Mount Aso, Aso Kuju National Park © iStockphoto

De grootste actieve vulkaan in Japan.

Hinoemata © Qwertz1234, Wikicommons

In dit dorpje worden al 200 lang Kabuki voorstellingen (traditioneel Japans drama) gegeven.

Kyoto © iStockphoto

Takaragawa Onsen © Nobiinue, Wikicommons

Het water van deze rivier waar overal warme bronnen in liggen zou allerlei kwalen genezen.

Matsushima © Ivan Mlinaric, Wikicommons

Prachtig natuurgebied met 260 met pijnbomen begroeide eilandjes.