Reisblogger Vetexbart geeft 5 tips voor zomerse kortbijtrips

Reisblogger Vetexbart geeft 5 tips voor zomerse kortbijtrips
© Vetexbart

Katwijk aan Zee in Nederland © iStockphoto

Ga heerlijk relaxen en geniet van de eerste zonnestralen bij één van de strandpaviljoens in de rustige maar verrassende badplaats Katwijk aan Zee in de provincie Zuid-Holland. Relatief onbekend bij de Belgen, maar een ideaal startpunt voor daguitstappen naar onder andere universiteitsstad Leiden, Den Haag of zelfs Amsterdam.

Maasmechelen © Vetexbart

Terwijl fashionista's etalages afschuimen in het walhalla van de shopper, Maasmechelen Village, speelt er zich op enkele meters van de winkels heel wat natuurpracht af. Je kan er kiezen uit enkele bewegwijzerde wandelingen die je leiden langs een verbluffend landschap van bergen en meren. Vanop de terril (een soort van berg die gevormd werd door afvalstenen uit de mijnbouw) kan je het mooiste panorama van Vlaanderen bewonderen.

Doornik © iStockphoto

Wie van fietsen houdt kan van de prachtige landschappen gaan genieten in de streek van Picardisch Wallonië. In Doornik, wat ooit de eerste hoofdstad was van het Frankische Rijk, kan je het belfort beklimmen. Maar ook de gezellige Grote Markt, de Gatenbrug, de O.L.V.-kathedraal en het Museum voor Schone Kunsten (dat ontworpen is door Victor Horta) zijn absoluut niet te missen.

Texel © Vetexbart

Het grootste van de Nederlandse Waddeneilanden ligt best wel een eindje van ons land, maar met een beetje geluk ben je er vanuit Antwerpen op zo'n vier uurtjes rijden. Niet echt geschikt voor een dagtrip, maar ideaal voor een lang weekend of midweek. Maak er kennis met de zeehonden van Ecomare, beklim de iconische vuurtoren, vaar mee op de Waddenzee op zoek naar garnalen of waan je een echte vogelaar voor één dag. Texel is dé plek in Nederland voor vogelspotters.

Voeren © Vetexbart

Het Limburgse Voeren en de omgeving hebben enkele prachtige wandelroutes. Bart koos er voor de Bronnenwandeling, een tocht van ongeveer 8,5 kilometer die al enkele keren werd uitgeroepen tot Mooiste wandelroute van Vlaanderen. Geen wandelaar? Huur een e-bike en ontdek de Voerstreek vanop de fiets en proef tijdens je tocht van enkele typische streekgerechten. Het mooie heuvellandschap, dat deel uitmaakt van het Land van Herve, heeft heel wat prachtige natuurgebieden.

Reisblogger Bart Melis alias Vetexbart © Vetexbart