Op het Australische eiland Tasmanië zijn ongeveer 270 grienden gestrand. Experts zijn onderweg om de dieren, die tot de grootste dolfijnachtigen behoren, te proberen redden.
4Keer gedeeld
.
Grienden zijn zeer sociale dieren. Ze leven makkelijk in groepen van enkele honderden. Daarbij volgen ze enkele leiders. Grienden spoelen vaak ook in grote groepen aan. Dat wordt een massastranding genoemd. Over de oorzaak daarvan tasten wetenschappers nog grotendeels in het duister. Bij een dergelijke massastranding sterft meestal een groot deel van de grienden.
Momenteel is nog niet duidelijk hoeveel van de op Tasmanië aangespoelde grienden al gestorven zijn of hoe de dieren die nog leven, eraan toe zijn. De reddingsactie begint dinsdagmorgen Australische tijd, als het vloed is.
Grienden zijn zeer sociale dieren. Ze leven makkelijk in groepen van enkele honderden. Daarbij volgen ze enkele leiders. Grienden spoelen vaak ook in grote groepen aan. Dat wordt een massastranding genoemd. Over de oorzaak daarvan tasten wetenschappers nog grotendeels in het duister. Bij een dergelijke massastranding sterft meestal een groot deel van de grienden. Momenteel is nog niet duidelijk hoeveel van de op Tasmanië aangespoelde grienden al gestorven zijn of hoe de dieren die nog leven, eraan toe zijn. De reddingsactie begint dinsdagmorgen Australische tijd, als het vloed is.
Knack Weekend Partner Content biedt bedrijven, organisaties en overheden de toegang tot het netwerk van Knack Weekend. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.