De toerist was plaatjes aan het schieten bij het Naivasha-meer, ten noordwesten van hoofdstad Nairobi, toen het dier hem in het vizier kreeg. De man werd gebeten door het nijlpaard en overleed op weg naar het ziekenhuis. Een 62-jarige landgenoot van het dodelijke slachtoffer werd ook aangevallen, maar kwam er vanaf met blauwe plekken.

De hippopotamus wordt door de parkbeheerders opgespoord. Dit jaar vielen door aanvallen van nijlpaarden al zes dodelijke slachtoffers aan het meer, dat populair is bij toeristen. Dat zou te wijten zijn aan het gestegen waterpeil, waardoor de nijlpaarden steeds verder op de oever grazen en zich zelfs in de buurten van hotels en tentenkampen wagen op zoek naar gras. (Belga)

De toerist was plaatjes aan het schieten bij het Naivasha-meer, ten noordwesten van hoofdstad Nairobi, toen het dier hem in het vizier kreeg. De man werd gebeten door het nijlpaard en overleed op weg naar het ziekenhuis. Een 62-jarige landgenoot van het dodelijke slachtoffer werd ook aangevallen, maar kwam er vanaf met blauwe plekken. De hippopotamus wordt door de parkbeheerders opgespoord. Dit jaar vielen door aanvallen van nijlpaarden al zes dodelijke slachtoffers aan het meer, dat populair is bij toeristen. Dat zou te wijten zijn aan het gestegen waterpeil, waardoor de nijlpaarden steeds verder op de oever grazen en zich zelfs in de buurten van hotels en tentenkampen wagen op zoek naar gras. (Belga)