Saffraan
De keuken van India
Saffraan werd vijf jaar terug geopend door de Vlaamse Anouk Todts en haar vriend Mashuk Rahaman. Anouk Todts kreeg een marketingopleiding en staat nu in de bediening. Mashuk Rahaman komt uit Bangladesh, kreeg een keukenopleiding in zijn thuisland en in Engeland. Hij presenteert een authentieke, licht gekruide Indiase keuken. De spijskaart is gevarieerd en onderverdeeld in de hoofdstukken tandoori (kleioven), dopiaza-masala (gemarineerd), korma (feestelijke, weinig gekruide gerechten), biryani (feestgerechten met mohammedaanse oorsprong) en vegetarische gerechten. Saffraan is een innemend eethuis waar de bezoekers verzorgd en smakelijk eten voor een licht gekruide prijs.
Geuzenstraat 15, 2000 Antwerpen, 03 237 66 56, www.resto-saffraan.be. ’s Middags alleen voor groepen. Open 17 tot 23 uur. Elke maandag: Indiase Thali, bestaande uit een achttal gerechten geserveerd op één groot bord (24,50 euro). Dinsdag gesloten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier