Den Abattoir
Paradijs voor carnivoren
Den Abattoir ligt bij het Antwerpse slachthuis en is een vertrouwd adres voor ‘echte’ eters. In dit restaurant is alles net iets verzorgder dan in de eethuizen in de buurt en dan hebben wij het niet alleen over de kwaliteit van het eten, maar ook over het comfort en de bediening. Voor die meerwaarde betaal je natuurlijk. Lawaaierige havenbaronnen of bonzen uit de verzekeringswereld gaan zich te buiten aan tijdloze heerlijkheden als stoofvlees, stoemp met worst, beuling met appelmoes, kalfsnieren met jenever, lenderibstuk van 500 gram, paardenfilet van 300 gram of in de oven gegaarde cÃ’te à l’os van kalf (1,2 kg). Is het omdat de calorieteller bij de meeste gerechten in het rood staat, dat vrouwen in de minderheid zijn?
Lange Lobroekstraat 65, 2060 Antwerpen, 03 271 08 71, www.abattoir.be Maandag gesloten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier