Bernardin

Vaste waarde

Bernardin ligt bij de Sint-Jacobskerk en kwam op de plaats van Hungry Henrietta. Het hedendaagse eethuis heeft een ruime, open eetzaal met zichtbare keuken. De inrichting is aangenaam, heeft een industriÔle vloer van gepolijst beton en baadt in een zee van licht. Het achterhuis kijkt uit op een ommuurde binnenplaats. Op de kiezels wacht teakhouten tuinmeubilair. Bij mooi weer is het prettig toeven in deze begroeide stadstuin. Eigenaar en chef-kok is Bernard Lescrinier. Hij stelde een spijskaart samen met smakelijke, ongecompliceerde gerechten. Lescrinier was vier jaar souschef van het Antwerpse restaurant Margaux en werd gevormd in Gavroche in Londen en in De Karmeliet in Brugge.

Sint-Jacobstraat 17, 2000 Antwerpen, 03 213 07 00, www.restaurantbernardin.be. Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content