'Dit vraagt om een nieuwe aanpak, waarbij het doel is dat alle Nederlanders profiteren van toerisme, dus zowel bewoners, bezoekers als bedrijven', aldus Jos Vranken, directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Hij spreekt woensdag in Deventer waar de eerste Toerisme Top plaats heeft. Hij zal tijdens het congres 'Perspectief 2030, een nieuwe visie op de bestemming Nederland' presenteren.

'De verwachte groei biedt grote kansen en zorgt tegelijkertijd ook voor knelpunten. Zo geldt voor veel plaatsen in Nederland dat ze nog onvoldoende profiteren van toerisme, terwijl de drukte op andere plekken overlast veroorzaakt', zei Vranken.

De prioriteiten voor het komende decennium zijn meer lusten dan lasten van het toerisme, meer steden en streken als aantrekkelijke bestemming, goede bereikbaarheid en toegankelijkheid, minder verspilling en vervuiling en een gastvrije toeristische sector.

'Dit vraagt om een nieuwe aanpak, waarbij het doel is dat alle Nederlanders profiteren van toerisme, dus zowel bewoners, bezoekers als bedrijven', aldus Jos Vranken, directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Hij spreekt woensdag in Deventer waar de eerste Toerisme Top plaats heeft. Hij zal tijdens het congres 'Perspectief 2030, een nieuwe visie op de bestemming Nederland' presenteren. 'De verwachte groei biedt grote kansen en zorgt tegelijkertijd ook voor knelpunten. Zo geldt voor veel plaatsen in Nederland dat ze nog onvoldoende profiteren van toerisme, terwijl de drukte op andere plekken overlast veroorzaakt', zei Vranken. De prioriteiten voor het komende decennium zijn meer lusten dan lasten van het toerisme, meer steden en streken als aantrekkelijke bestemming, goede bereikbaarheid en toegankelijkheid, minder verspilling en vervuiling en een gastvrije toeristische sector.