Het traditionele lichtroze dat wij aanzien als huidskleur is slechts van 16% van de wereldbevolking ook echt het tintje van hun huid. 'Nude is geen kleur, het is een concept dat voor iedereen zou moeten gelden', klinkt het bij Björn Borg. Met hun 'Six shades of human' wil het label duidelijk maken dat ze deze ongelijkheid de wereld uit willen helpen.

Voor de zes tinten baseerden ze zich op het officiële huidtypeschema van Fitzpatrick, waarbij huidtinten worden onderverdeeld op basis van de reactie van de huid op de zon. Het gaat van erg een erg lichte huid die snel verbrandt tot een donkere, gepigmenteerde huid die nooit verbrandt. (AB)

Het ondergoed, zowel voor mannen als vrouwen, is sinds maandag te koop.

Björn Borg
© Björn Borg
Het traditionele lichtroze dat wij aanzien als huidskleur is slechts van 16% van de wereldbevolking ook echt het tintje van hun huid. 'Nude is geen kleur, het is een concept dat voor iedereen zou moeten gelden', klinkt het bij Björn Borg. Met hun 'Six shades of human' wil het label duidelijk maken dat ze deze ongelijkheid de wereld uit willen helpen.Voor de zes tinten baseerden ze zich op het officiële huidtypeschema van Fitzpatrick, waarbij huidtinten worden onderverdeeld op basis van de reactie van de huid op de zon. Het gaat van erg een erg lichte huid die snel verbrandt tot een donkere, gepigmenteerde huid die nooit verbrandt. (AB)Het ondergoed, zowel voor mannen als vrouwen, is sinds maandag te koop.