ModCloth maakte bekend dat ze de plusafdeling van hun webshop zullen verwijderen. HelloGiggles trok even aan de mouw van Susan Gregg Koger, medeoprichtster van ModCloth, en vroeg om een reactie. 'We willen dat onze klanten kunnen shoppen volgens kledingcategorieën en niet volgens kledingmaten. Het is eenvoudig, want we zetten gewoon alle maten bij elkaar. Het moet je toch geen goed gevoel geven om in een webshop of in een winkel in een andere afdeling te moeten shoppen?'

Het label hield ook een enquête bij 1500 Amerikaanse vrouwen en ontdekte dat 79% van de ondervraagden het gevoel hadden dat de mode-industrie geen rekening hield met plus-size vrouwen. Bovendien was meer dan de helft gefrustreerd over het feit dat ze als 'plus' omschreven werden. Een belangrijk signaal dus van ModCloth naar de vrouwen die anders in hokjes worden verdeeld. (AB)

ModCloth maakte bekend dat ze de plusafdeling van hun webshop zullen verwijderen. HelloGiggles trok even aan de mouw van Susan Gregg Koger, medeoprichtster van ModCloth, en vroeg om een reactie. 'We willen dat onze klanten kunnen shoppen volgens kledingcategorieën en niet volgens kledingmaten. Het is eenvoudig, want we zetten gewoon alle maten bij elkaar. Het moet je toch geen goed gevoel geven om in een webshop of in een winkel in een andere afdeling te moeten shoppen?'Het label hield ook een enquête bij 1500 Amerikaanse vrouwen en ontdekte dat 79% van de ondervraagden het gevoel hadden dat de mode-industrie geen rekening hield met plus-size vrouwen. Bovendien was meer dan de helft gefrustreerd over het feit dat ze als 'plus' omschreven werden. Een belangrijk signaal dus van ModCloth naar de vrouwen die anders in hokjes worden verdeeld. (AB)