Anna Heylen (°1963) studeerde in 1988 af aan de Antwerpse modeacademie, en startte met haar eigen collectie in 1996. Niet dat ze die hele tijd had stilgezeten: ze werkte voor een aantal Belgische modemerken, maar vooral aan haar poppen, die ze voor het eerst in 1993 aan het publiek liet zien. Die poppen (interpretaties in miniatuur van vrouwenlichamen, gekleed in expressieve, uit de meest uiteenlopende materialen geknipte Heylen-outfits) maakten een zodanige indruk, dat Heylens naam er nog steeds mee verbonden zijn.

Ondertussen zijn de poppen (in de loop der jaren aangegroeid tot een leger van meer dan 300) al naar tentoonstellingen in São Paulo, Londen en Parijs gereisd. Ook in haar kleding schuwt Heylen het experimentele en het artistieke niet, maar ze zorgt er vooral voor dat haar stukken draagbaar en lichaamsvriendelijk zijn. In 1998 opende ze haar eigen boetiek in Antwerpen. In 2008 opent Maison Anna Heylen in Antwerpen, waar ze een winkel en haar atelier onderbrengt. (PDP)

www.annaheylen.be

Anna Heylen (°1963) studeerde in 1988 af aan de Antwerpse modeacademie, en startte met haar eigen collectie in 1996. Niet dat ze die hele tijd had stilgezeten: ze werkte voor een aantal Belgische modemerken, maar vooral aan haar poppen, die ze voor het eerst in 1993 aan het publiek liet zien. Die poppen (interpretaties in miniatuur van vrouwenlichamen, gekleed in expressieve, uit de meest uiteenlopende materialen geknipte Heylen-outfits) maakten een zodanige indruk, dat Heylens naam er nog steeds mee verbonden zijn. Ondertussen zijn de poppen (in de loop der jaren aangegroeid tot een leger van meer dan 300) al naar tentoonstellingen in São Paulo, Londen en Parijs gereisd. Ook in haar kleding schuwt Heylen het experimentele en het artistieke niet, maar ze zorgt er vooral voor dat haar stukken draagbaar en lichaamsvriendelijk zijn. In 1998 opende ze haar eigen boetiek in Antwerpen. In 2008 opent Maison Anna Heylen in Antwerpen, waar ze een winkel en haar atelier onderbrengt. (PDP) www.annaheylen.be