Zo maak je de beste garnaalkroketten

© Anaïs Lesy
Ingrediënten voor 8 garnaalkroketten
  • 400 g garnalen
  • Olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 1 wortel
  • 2 selderijstengels
  • 1/2 theelepel tomatenpuree
  • 600 ml volle melk
  • 60 g boter
  • 60 g bloem
  • Peper en zout
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • Vleugje cayennepeper
  • Extra bloem voor het paneren
  • 35 g fijngemalen panko
  • 35 g chapelure
  • Peterselie

Lees de bereidingswijze onder de foto.

Anaïs Lesy
Anaïs Lesy © National
Bereidingswijze

1. Pel de garnalen, bak de koppen en staarten op in een beetje olijfolie. Doe de grof gesneden ui, wortel en selder erbij en laat kort stoven. Voeg de tomatenpuree toe en laat de rauwe smaak wegbakken.

2. Schenk de melk erbij en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Zeef de garnalenfumet tot je ongeveer 400 ml overhoudt.

3. Maak een roux en voeg beetje bij beetje je fumet toe. Klop tot je een dikke saus hebt. Haal de pot van het vuur. Voeg de eierdooier toe en kruid bij. Meng het sap van de citroen onder de saus naar smaak. Werk af met een vleugje cayennepeper. Hak je garnalen grof en voeg toe aan de pâte.

4. Schep het beslag in een glazen schaal en dek af met vershoudfolie. Laat het mengsel een nacht opstijven in de koelkast.

5. Snijd de vulling in acht gelijke porties. Neem een blokje, vorm het tot een kroket met je handen en rol door bloem, eiwit en een mengsel van fijngemalen panko en paneermeel. Zie erop toe dat je de kroket overal bedekt. Herhaal voor de rest van de kroketten.

6. Verhit de frituurolie tot 170°C. Bereid de garnaalkroketten in porties zodat je frituurmandje niet te vol is. Bak ongeveer vier minuten tot je een goudbruin korstje hebt.

7. Serveer met een partje citroen en wat versnipperde krulpeterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content