Wilde Brouwers verkleinen ecologische voetafdruk van bier met natuurlijke producten

© De Wilde Brouwers
Annick Wellens
Annick Wellens Medewerker Weekend.be

Bier gemaakt van afval- en regenwater of overschotten brood? Volgens Gentse brouwerij De Wilde Brouwers kan het.

De Gentenaars zitten op rozen door de opening van een nieuwe brouwerij De Wilde Brouwers. De brouwerij heeft haar naam trouwens niet gestolen: het bier wordt er gemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals resten biologisch brood, rioolwater en wilde gisten. Op die manier brengen ze ecologisch verantwoord bier op de markt.

Bier van natuurlijke ingrediënten

Bier brouwen vergt wel wat energie. Omdat het ecologisch bewustzijn belangrijk is voor de eigenaars van de brouwerij, trachten ze de ecologische voetafdruk van hun bier zo klein mogelijk te houden door enkel natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Ze werken samen met de Universiteit Gent, IVWA en watermaatschappij Farys om regen-, riool- en afvalwater op een efficiënte en propere manier te hergebruiken. Daarnaast gebruiken ze het biologisch brood van een plaatselijke bakkerij. Bovendien blijven ze innovatieve manieren zoeken om hun bier nog milieuvriendelijker te maken.

Termont en Louis XVlll

Denis De Wilde, ingenieur biotechnologie, en Peter Rodrigues experimenteerden al een tijdje in een omgebouwde garage en verhuisden uiteindelijk naar een fabriekspand waar ze twee biertjes brouwden die ze tot Termont en Louis XVlll omdoopten. Termont naar de bekende Gentse burgemeester en Louis XVlll naar de Franse vorst waar de Gentenaren in de 19e eeuw de spot mee dreven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content