Van Berchem tot Borgerhout: verscholen eet- en drinkadressen in Antwerpen
De beste plek voor koffie, een pint of pizza maar ook bloeiende buurten en keukens uit alle windstreken: in Antwerpen blijf je niet op je honger zitten.
DU PAIN, DU VIN
Wat ons bindt: koffie of aperitieven (en de koers).
—Koffie in de ochtend, apero in de avond: bij fietsbar Poisson Pilote zet je je tweewieler veilig op stal voor een café-croissant op het terras, pintjes na het werk en natuurlijk om de koers te volgen.
Beatrijslaan 32, poisson-pilote.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Het erfgoedpand van Het Archief bewaakte 170 jaar geleden officiële paperassen. Vandaag is het een wijnbar (en -winkel) waar de hapjes komen met vers brood van zuurdesembakker Aldo, op de gelijkvloerse verdieping.
Geefsstraat 5, inhetarchief.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Na vijf jaar barstte Barchel Nieuw Zuid uit z’n voegen en schoof de ontbijt- en lunchbar enkele huisnummers op voor meer plaats binnen én buiten, met twee fijne terrassen en een groen binnenplein.
Jos Smolderenstraat 70, barchel-antwerp.com
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Café Baron en wijnwinkel Amber Bottle Shop bundelden de krachten voor Ruby, een bruin café naar Parijs voorbeeld, maar dan voor natuurwijnen.
Karel Rogierstraat 3
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
PLAN B
Buurten, van Berchem tot Borgerhout.
—Boven op brunch en lunch – bij voorkeur op het zonnige terras – serveert Bar Emma op donderdag en vrijdag ook homemade diners van verse lokale ingrediënten.
Beernaertstraat 27, bar-emma.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Wijkbrouwerij Gistgeest levert al jaren mooie biertjes als Ipa Bakkes en Nonkel Hop aan lokale zaken. Nu kun je ze drinken aan de bron in het brouwcafé. Check de speciale events zoals sake-, chocolade- of cocktailpairing.
Gitschotellei 268, gistgeest.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Fréderick en Dorian, vrienden van in de wieg, versmolten hun namen tot Fredo, waar ze een eigen draai geven aan vergeten groenten en seizoensgebonden klassiekers.
Gitschotellei 149, restaurantfredo.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Bij De Buren bestel je kleine deelbare gerechten – van Koreaans tot Italiaans geïnspireerd – met vlees, vis of veggie. Ook catering kan, evenals de hele locatie afhuren voor je eigen event.
Gitschotellei 266, deburen.site
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Koffiekletsen, flexwerken, lunchen, dineren of pintelieren: buurtcafé Villegas leent zich tot veel. Alles inclusief zicht op het Berchemse De Villegaspark.
Uitbreidingstraat 298, villegas.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
EAT, SLEEP, REPEAT
Bed & diner is het nieuwe B&B.
—Hotel Yust trekt met Eppo de fine-diningkaart: zestig couverts voor twaalf gerechten à la carte, van hamachi met tomatenconsommé tot zeewolf met koffieboter.
Coveliersstraat 6, eppo-resto.com
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Chef Jo Bussels haalt met Lilium de smaken en luxeproducten van zijn vroegere restaurant Radis Noir naar het al even veelgeprezen en luxueuze boetiekhotel De Witte Lelie.
Keizerstraat 16, dewittelelie.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
BAKE OFF ANTWERPEN
De pizzaiola-editie…
—Na Kleant Zika’s doortocht bij pizzeria Orso bakt de pizzaiolo uit Perugia nu pizza’s voor eigen rekening bij Il Carro. De verse lokale en Italiaanse seizoensproducten beloven kwaliteit.
Vlaamsekaai 86, ilcarro.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Kestè komt van ‘chestè’, Napolitaans voor ‘het is wat het is’. Pizza met verse ingrediënten, rechtstreeks van lokale en duurzame producenten in Napoli: meer moet dat niet zijn.
Lange Koepoortstraat 20, kesteantwerpen.com
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Na Brussel en Parijs kreeg Antwerpen een eerste La Pizza è Bella – een van de twee Belgische zaken in de internationale 50 Top Pizza Awards – zowat de Michelin van het pizzavak.
Oever 2, lapizzaebellaantwerpen.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
GRENZELOOS
De wereld rond in zeven culinaire stops.
—Quite Frankly vult met buttermilk pancakes, sloppy joes, pecan pies en biscuits & gravy een gat in de Antwerpse foodmarkt: een eerste American diner, maar dan van ambachtelijke kwaliteit.
Klapdorp 57, quitefrankly.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Achter de deur van een enorm pakhuis schuilt het edgy ogende Dojo, met topingrediënten, omakase-menu en sakepairing goed voor een echt Japanse culinaire beleving (en een 14/20 bij Gault&Millau).
Samberstraat 7, do-jo.eu
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Izakaya Hiro is net heel casual, met boven op de uitgebreide sakekaart en het à-la-cartemenu met sushi en barfood van de yakiniku-grill, stevige muziek en zelfs mangaporno in de toiletten.
Napoleonkaai 1, hiro-antwerp.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Geen naan, butter chicken of tikka masala bij Dabba King – wél de authentieke keuken van Chettinad in Zuid-Indië, zoals dosa, parrotta en biryani. Uniek in Europa.
Graaf van Egmontstraat 2, dabbaking.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Taco’s, mole, refried beans of tinga de pollo: Mexicaans streetfood volgens de regels van de kunst. Met maar zes plaatsjes richt Alma Libre zich op take-out, bij beter weer is er het terras.
Scheldestraat 42, almalibre.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Voor Aziatisch-Peruaanse streetfood is er nu Wayk’u, de spin-off van het meer gastronomische Lima Nikkei, dat vasthoudt aan de Japans-Peruviaanse keuken.
Ernest Van Dijckkaai 24, wayku.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
—Anders dan de naam doet vermoeden, serveert Ninja geen Japans maar artisanale döner kebab, weg van fastfood met de nadruk op kwaliteit en het ambacht.
Vlaamsekaai 52, ninja-antwerp.be
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier