Van Berchem tot Borgerhout: verscholen eet- en drinkadressen in Antwerpen

© THE WICKED/Tom Corremans
Katrien Huysentruyt Journalist

De beste plek voor koffie, een pint of pizza maar ook bloeiende buurten en keukens uit alle windstreken: in Antwerpen blijf je niet op je honger zitten.

DU PAIN, DU VIN

Wat ons bindt: koffie of aperitieven (en de koers).

—Koffie in de ochtend, apero in de avond: bij fietsbar Poisson Pilote zet je je tweewieler veilig op stal voor een café-croissant op het terras, pintjes na het werk en natuurlijk om de koers te volgen.

Beatrijslaan 32, poisson-pilote.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Het erfgoedpand van Het Archief bewaakte 170 jaar geleden officiële paperassen. Vandaag is het een wijnbar (en -winkel) waar de hapjes komen met vers brood van zuurdesembakker Aldo, op de gelijkvloerse verdieping.

Geefsstraat 5, inhetarchief.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Na vijf jaar barstte Barchel Nieuw Zuid uit z’n voegen en schoof de ontbijt- en lunchbar enkele huisnummers op voor meer plaats binnen én buiten, met twee fijne terrassen en een groen binnenplein.

Jos Smolderenstraat 70, barchel-antwerp.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Café Baron en wijnwinkel Amber Bottle Shop bundelden de krachten voor Ruby, een bruin café naar Parijs voorbeeld, maar dan voor natuurwijnen.

Karel Rogierstraat 3

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

PLAN B

Buurten, van Berchem tot Borgerhout.

—Boven op brunch en lunch – bij voorkeur op het zonnige terras – serveert Bar Emma op donderdag en vrijdag ook homemade diners van verse lokale ingrediënten.

Beernaertstraat 27, bar-emma.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Wijkbrouwerij Gistgeest levert al jaren mooie biertjes als Ipa Bakkes en Nonkel Hop aan lokale zaken. Nu kun je ze drinken aan de bron in het brouwcafé. Check de speciale events zoals sake-, chocolade- of cocktailpairing.

Gitschotellei 268, gistgeest.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Fréderick en Dorian, vrienden van in de wieg, versmolten hun namen tot Fredo, waar ze een eigen draai geven aan vergeten groenten en seizoensgebonden klassiekers.

Gitschotellei 149, restaurantfredo.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Bij De Buren bestel je kleine deelbare gerechten – van Koreaans tot Italiaans geïnspireerd – met vlees, vis of veggie. Ook catering kan, evenals de hele locatie afhuren voor je eigen event.

Gitschotellei 266, deburen.site

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Koffiekletsen, flexwerken, lunchen, dineren of pintelieren: buurtcafé Villegas leent zich tot veel. Alles inclusief zicht op het Berchemse De Villegaspark.

Uitbreidingstraat 298, villegas.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

EAT, SLEEP, REPEAT

Bed & diner is het nieuwe B&B.

—Hotel Yust trekt met Eppo de fine-diningkaart: zestig couverts voor twaalf gerechten à la carte, van hamachi met tomatenconsommé tot zeewolf met koffieboter.

Coveliersstraat 6, eppo-resto.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Chef Jo Bussels haalt met Lilium de smaken en luxeproducten van zijn vroegere restaurant Radis Noir naar het al even veelgeprezen en luxueuze boetiekhotel De Witte Lelie.

Keizerstraat 16, dewittelelie.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

BAKE OFF ANTWERPEN

De pizzaiola-editie…

—Na Kleant Zika’s doortocht bij pizzeria Orso bakt de pizzaiolo uit Perugia nu pizza’s voor eigen rekening bij Il Carro. De verse lokale en Italiaanse seizoensproducten beloven kwaliteit.

Vlaamsekaai 86, ilcarro.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Kestè komt van ‘chestè’, Napolitaans voor ‘het is wat het is’. Pizza met verse ingrediënten, rechtstreeks van lokale en duurzame producenten in Napoli: meer moet dat niet zijn.

Lange Koepoortstraat 20, kesteantwerpen.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Na Brussel en Parijs kreeg Antwerpen een eerste La Pizza è Bella – een van de twee Bel­gische zaken in de internationale 50 Top Pizza Awards – zowat de Michelin van het pizzavak.

Oever 2, lapizzaebellaantwerpen.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

GRENZELOOS

De wereld rond in zeven culinaire stops.

—Quite Frankly vult met buttermilk pan­cakes, sloppy joes, pecan pies en biscuits & gravy een gat in de Antwerpse foodmarkt: een eerste American diner, maar dan van ambachtelijke kwaliteit.

Klapdorp 57, quitefrankly.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Achter de deur van een enorm pakhuis schuilt het edgy ogende Dojo, met topingre­diënten, omakase-menu en sakepairing goed voor een echt Japanse culinaire beleving (en een 14/20 bij Gault&Millau).

Samberstraat 7, do-jo.eu

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Izakaya Hiro is net heel casual, met boven op de uitgebreide sakekaart en het à-la-cartemenu met sushi en barfood van de yakiniku­-grill, stevige muziek en zelfs mangaporno in de toiletten.

Napoleonkaai 1, hiro-antwerp.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Geen naan, butter chicken of tikka masala bij Dabba King – wél de authentieke keuken van Chettinad in Zuid-Indië, zoals dosa, parrotta en biryani. Uniek in Europa.

Graaf van Egmontstraat 2, dabbaking.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Taco’s, mole, refried beans of tinga de pollo: Mexicaans streetfood volgens de regels van de kunst. Met maar zes plaatsjes richt Alma Libre zich op take-out, bij beter weer is er het terras.

Scheldestraat 42, almalibre.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Voor Aziatisch-Peruaanse streetfood is er nu Wayk’u, de spin-off van het meer gastronomische Lima Nikkei, dat vasthoudt aan de Japans-Peruviaanse keuken.

Ernest Van Dijckkaai 24, wayku.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Anders dan de naam doet vermoeden, ­serveert Ninja geen Japans maar artisanale döner kebab, weg van fastfood met de nadruk op kwaliteit en het ambacht.

Vlaamsekaai 52, ninja-antwerp.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content