Tijdens de voorstelling van de nieuwe Gault&Millau wordt traditioneel ook de Chef van het Jaar bekendgemaakt. De gelukkige is Tim Boury, topchef van restaurant Boury in Roeselare.

'Enkele jaren geleden was Tim al Jonge Chef van het Jaar en wij hebben ons niet vergist: hij is blijven evolueren', zo zegt de jury. 'Vandaag ontplooit hij zijn talent in een uitzonderlijk kader, geholpen door een sterk, efficiënt team in zowel de keuken als de zaal. Zijn gerechten zijn een schot in de roos, zonder het wiel opnieuw te willen uitvinden. Plezier en smaak. Twee essentiële kwaliteiten voor een Chef van het Jaar.'

In de nieuwe Gault&Millau-gids behaalt het restaurant een mooie 17 op 20.

Nieuwe zaak

Jong keukentalent Tim Boury opende zes jaar geleden samen met zijn vrouw Inge Waeles hun eigen zaak aan de Diksmuidsesteenweg in Roeselare. Een jaar later verwierf het duo al een eerste Michelinster.

Begin 2016 verhuisde het restaurant naar de Rumbeeksesteenweg, een mooie locatie waar de ruimte voor creativiteit zorgt. Wat in het bord komt is onberispelijk van kwaliteit, bereiding en presentatie.

© Michel Vaerewijck
© Dieter Dhoop

Tim Boury leerde de knepen van het vak in Comme chez Soi, was vier jaar sous-chef in Oud Sluis van Sergio Herman en drie jaar chef in Belga Queen Gent.

(DB)