Terrine van staartvis met basilicum

© Getty

Deze terrine van staartvis maak je een dag vooraf en serveer je met een gemengde salade en een sausje van mierikswortel en room.

Voor vier personen
  • 1/2 kg vlees van gepocheerde staartvis
  • 8 eieren
  • 1 kl tomatenpuree
  • 1 kl Noilly Prat
  • sap van een halve citroen
  • handvol versnipperde basilicumblaadjes
  • peper en zout
Bereiding
  1. Mix de eieren met tomatenpuree, citroensap en Noilly Prat. Doe het visvlees in grove stukken en voeg de vis bij de eieren. Meng de versnipperde blaadjes basilicum met de vis en breng de mengeling op smaak met peper en zout.
  2. Een cakevorm met boter insmeren. Het mengsel in de vorm gieten. De bovenkant afdekken met aluminiumfolie en de vorm 35 minuten in een warmwaterbad in een oven van 200Ā° C zetten.
  3. De terrine koud laten worden, in plakjes snijden met een kartelmes (bij voorkeur met een elektrisch mes) en opdienen met een gemengde salade en een sausje van mierikswortel en room of een cocktailsausje van mayonaise en ketchup.

Tip: maak de terrine van staartvis een dag op voorhand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content