Tan biedt in Brussel al veertien jaar een alternatief voedingsmodel, waarin 'levende voeding' centraal staat en waarbij nagedacht wordt over voeding en gezondheid vandaag en morgen. Nu is ook op het Antwerpse Zuid een restaurant annex winkel met biologische producten en 'belevingsruimte' voor kooklessen geopend.

Manon macaron
© Manon macaron

De keuken op het nieuwe adres is gebaseerd op ingrediënten met een zo hoog mogelijke biovitaliteit: producten zoals de natuur ze voortbrengt, zonder dat ze te vroeg geoogst worden of chemische producten aan te pas komen. Zo is de vis op de kaart wild of biologisch gekweekt.

De gerechten worden rauw bereid of op lage temperatuur gekookt, dus onder de 100°C (gedroogd, zacht gestoomd of gesmoord). Fornuis, bak- of kookpannen worden in de keuken geweerd, zodat er geen extra vetten verwarmd worden. En het water dat gebruikt wordt, is 'gerevitaliseerd en geosmoseerd' (zonder chloor, nitraten en minerale zouten).

Een andere constante: de recepten worden geïnspireerd op de wereldkeuken.

Wie het nieuwe adres in de Burburestraat binnenstapt, komt terecht in sober en op natuurlijke wijze ontworpen interieur, volgens de regels van de Feng Shui.

In het verlengstuk van het restaurant bevindt zich de traiteurdienst waar bereide, gezonde gerechten in de rekken liggen. De winkel biedt naast biovitale ingrediënten en accessoires ook boeken die de voedingsfilosofe ondersteunen.

Adepten van biogene voeding (gekiemde granen, jonge spruiten, melkzuur gefermenteerde producten, algen, aromatische kruiden, eetbare bloemen), biostatische voeding (op lage temperatuur gekookte groenten en dierlijke proteïnen) of bioactieve voeding (rauwe vruchten en groenten) hebben een nieuw adres om uit te proberen. Voor zowel veganisten, vegetariërs, fruitliefhebbers, vleeseters als mensen met een een gluten- en lactosevrij dieet. (DB)

Tan: De Burburestraat 6, 2000 Antwerpen, 03 216 1262. Bio-winkel: 10.30 -23.00 uur van dinsdag tot zaterdag; op zondag: 12.30-18.00 uur. Restaurant: Lunch en diner van dinsdag t.e.m. zaterdag

Tan biedt in Brussel al veertien jaar een alternatief voedingsmodel, waarin 'levende voeding' centraal staat en waarbij nagedacht wordt over voeding en gezondheid vandaag en morgen. Nu is ook op het Antwerpse Zuid een restaurant annex winkel met biologische producten en 'belevingsruimte' voor kooklessen geopend. De keuken op het nieuwe adres is gebaseerd op ingrediënten met een zo hoog mogelijke biovitaliteit: producten zoals de natuur ze voortbrengt, zonder dat ze te vroeg geoogst worden of chemische producten aan te pas komen. Zo is de vis op de kaart wild of biologisch gekweekt. De gerechten worden rauw bereid of op lage temperatuur gekookt, dus onder de 100°C (gedroogd, zacht gestoomd of gesmoord). Fornuis, bak- of kookpannen worden in de keuken geweerd, zodat er geen extra vetten verwarmd worden. En het water dat gebruikt wordt, is 'gerevitaliseerd en geosmoseerd' (zonder chloor, nitraten en minerale zouten). Een andere constante: de recepten worden geïnspireerd op de wereldkeuken.Wie het nieuwe adres in de Burburestraat binnenstapt, komt terecht in sober en op natuurlijke wijze ontworpen interieur, volgens de regels van de Feng Shui.In het verlengstuk van het restaurant bevindt zich de traiteurdienst waar bereide, gezonde gerechten in de rekken liggen. De winkel biedt naast biovitale ingrediënten en accessoires ook boeken die de voedingsfilosofe ondersteunen.Adepten van biogene voeding (gekiemde granen, jonge spruiten, melkzuur gefermenteerde producten, algen, aromatische kruiden, eetbare bloemen), biostatische voeding (op lage temperatuur gekookte groenten en dierlijke proteïnen) of bioactieve voeding (rauwe vruchten en groenten) hebben een nieuw adres om uit te proberen. Voor zowel veganisten, vegetariërs, fruitliefhebbers, vleeseters als mensen met een een gluten- en lactosevrij dieet. (DB)Tan: De Burburestraat 6, 2000 Antwerpen, 03 216 1262. Bio-winkel: 10.30 -23.00 uur van dinsdag tot zaterdag; op zondag: 12.30-18.00 uur. Restaurant: Lunch en diner van dinsdag t.e.m. zaterdag