Maak eens een spread van lokale asperges in plaats van guacamole. Lekker met tortillachips, gesneden groenten, kip of zeevruchten.
Voor 4 personen
- 4 kopjes gesneden groene asperges
- 1 teentje knoflook
- 2 kl limoensap
- 1/4 kopje gesneden groene pepertjes
- 1/2 kl zout
- 1/2 kl komijn
- 2 kl fijngesneden uien
- 1/2 kopje gesneden tomaten zonder zaadjes
Bereiding
- Kook de asperges in een kleine hoeveelheid water totdat ze zacht zijn. Laat ze goed uitlekken en koud worden.
- Doe de asperges, knoflook, het limoensap, de pepertjes, het zout en komijn in een keukenrobot en mix het gedurende 30 seconden. Schraap daarbij steeds langs de rand van de kom.
- Haal het mengsel uit de keukenrobot en roer de uien en tomaten erdoor. Laat de spread goed afkoelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier