Snoepen zonder zorgen: zo maak je snel heerlijke brownies zonder suiker

© Deliciously Ella

Hou je van zoetigheden, maar wil je je suikerinname wat minderen? Dit recept van de Britse blogster Deliciously Ella doet ons alleszins watertanden.

Strikt genomen zijn het geen suikerloze brownies, want ze worden gemaakt met dadels en esdoornsiroop. Maar in tegenstelling tot de caloriebommetjes die doorgaans geserveerd worden, zijn deze ‘raw brownies’ een perfect alternatief.

Het is een erg eenvoudig recept met slechts vier ingrediënten, ze zijn klaar in een handomdraai.

Ingrediënten (voor 10 à 15 brownies):

  • 2 kopjes dadels (ongeveer 400 gr)
  • 1 kopje pecannoten (ongeveer 200 gr)
  • 2 à 3 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels esdoornsiroop

Werkwijze:

  • Stop eerst de pecannoten in een blender en mix ze tot een kruimelige mengeling. Voeg er vervolgens de dadels aan toe en meng opnieuw. Tot slot voeg je het cacaopoeder en de esdoornsiroop toe.
  • Neem een bakplaat of een schaal en vul die met de browniemengeling. Laat je brownies opstijven in de koelkast (3 à 4 uur) of in de diepvries (1 uur).
  • Om ze te serveren kan je ze net als gewone brownies in blokjes serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content