Zwezerik au brun met asperges
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Serveer een feestelijk bord met een waaier aan schijfjes zwezerik, de asperges en spinazie zijn de perfecte begeleiders.
Voor 4 personen
- 2 zwezeriken, samen ±700 g
- 1 wortel
- 1 ui
- tijm
- 2 el cognac
- 2 el sherry
- 1 el tomatenconcentraat
- 3 el bloem gemengd met peper en zout
- 80 g boter om te bakken en 50 g boter voor de spinazie
- 1 dl bruine fond (kalfsfond of -bouillon)
- 2 dl room
- 1/2 kg verse spinazie
- 1 bot asperges
- facultatief: 1 doosje truffelschilletjes
Bereiding
- Spoel de zwezeriken en zet 1 nacht in gezouten koud water. Ververs het water en blancheer de zwezeriken samen met wortel, ui en tijm een 5-tal minuten (aan de kook brengen, kort laten koken en het vocht afgieten).
- Verfris de zwezeriken in koud water, pel zorgvuldig, wentel vervolgens in bloem en bak bruin in gesmolten boter. Houd warm.
- Deglaceer de braadpan met sherry en cognac, en voeg de bruine fond en het tomatenconcentraat toe. Kook het vocht tot de gewenste dikte in. Zeef de saus, maak af met room en voeg, indien gewenst, truffelschilfers toe.
- Stoof de spinazie met wat nootmuskaat in gesmolten boter gaar. Kook de asperges. Snijd de zwezeriken in schijven en dien in waaiervorm op. Draai de spinazie rond de asperges. Dien eventueel op met aardappelgratin of aardappelpannenkoekjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier