Zoete sushi met exotisch fruit

© Getty
Voor 24 stuks
Rijst
  • 100 g Japanse kortkorrelrijst
  • snuifje zeezout
  • 25 g boter
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 50 g poedersuiker
  • 2 el oranjebloesemwater
Fruit
  • 2 kiwi’s
  • 1 papaja
  • 4 passievruchten
  • 4 bolletjes gember op siroop
Saus
  • 2 el groene thee
  • 100 g suiker
  • 3 dl water
  • sap van 1/2 limoen
Bereiding
  1. Spoel de rijst in koud water en breng aan de kook met 2 dl water en het zout. Zet het vuur laag, voeg de boter toe, dek de pan af en laat 5 à 10 minuten zachtjes koken. Voeg de melk, kokosmelk en suiker toe, en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en laat 8 minuten koken zonder deksel. Roer regelmatig. Voeg het oranjebloesemwater toe, doe de rijst in een kom en zet 1 nacht in de koelkast.
  2. Schil de kiwi’s en de papaja, halveer ze in de lengte en snij het vruchtvlees in flinterdunne plakjes. Schep het vruchtvlees uit de passievruchten. Snij de gember in julienne.
  3. Doe de thee, suiker en het water in een pan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 15 minuten trekken. Zeef de siroop en laat tot de helft inkoken. Voeg het limoensap toe en laat afkoelen.
  4. Maak kleine bolletjes van de rijst. Modelleer de bolletjes tot een langwerpige vorm (4 cm lang en 1,5 cm breed). Leg het fruit op de rijst. Dien de sushi op met de gember en dipsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content