Een voorgerecht met een heuveltje tartaar van zalm en een roomsausje eromheen. Dit heb je in een handomdraai voor mekaar.
Voorgerecht voor 4 personen
600 g verse zalmfilets zonder graten
100 g gerookte zalm
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel gehakte basilicum
3 eetlepels olijfolie
1 à 2 eetlepels sojasaus
sap van een halve citroen
3 dl verse room
zout,versgemalen peper
cayennepeper
Bereiding
Snijd de verse en de gerookte zalm in kleine dobbelsteentjes.Voeg er de sojasaus, de olijfolie,versgemalen peper, zout en citroensap aan toe. Zet dit mengsel 1 uur in de koelkast.
2. Meng voor de saus de room, de fijngehakte peterselie en basilicum, het zout en de cayennepeper door elkaar en voeg er enkele druppels citroensap aan toe.
3. Verdeel het zalmmengsel in vier gelijke porties.Garneer elk bord met een ‘heuveltje ‘ tartaar en giet er de roomsaus overheen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier