Zabaglione

© BRAM DEBAENST
  • Moeilijkheid

Een recept van Sophia Loren.

Sophia Loren: ‘In Italië, en dan vooral in het zuiden, is er een grappige manier om pas getrouwde stelletjes te fêteren. Overal waar ze worden ontvangen of zijn uitgenodigd wordt hun een lekkere zabaglione aangeboden. Daarmee wordt geïnsinueerd dat ze op krachten moeten komen in die dagen van amoureuze ‘overbelasting’. Om diezelfde reden zie je hier bij ons in de bar af en toe een jonge man met luide stem zabaglione vragen, daarbij trots om zich heen kijkend, alsof hij duidelijk wil maken dat hij net van een romantisch afspraakje komt. Misschien is het niet waar en doet hij dat alleen om op te scheppen, maar het feit blijft dat zabaglione wordt gezien als een krachtig versterkend middel.

De beste manier om zabaglione te maken is, volgens mij, au bain-marie.’

Voor 4 personen

  • 4 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 1/2 glaasje marsala
  • kaneel

Bereiding

1. Doe in een pannetje de eidooiers, suiker en een kleine eetlepel water. Verhit de ingrediënten au bain-marie.

2. Voeg als je ziet dat het een homogene massa wordt de marsala toe, niet alles in een keer, maar beetje bij beetje al roerend.

3. Klop dan alles met de garde tot een schuimend geheel.

4. Sommige mensen voegen er behalve de marsala ook een snufje kaneel aan toe, en ik vind dat dat er uitstekend bij past.

5. Met zabaglione kun je ook heel goed plakjes cake beleggen en deze combinatie zal als nagerecht zeker succes hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content