Warme chocolademelk op Mexicaanse wijze

Het geheim van deze heerlijke Mexicaanse chocolademelk met chilipoeder en komijn zit ‘m in de marshmallows.

Ingrediënten
  • 150 g donkere chocolade
  • 30 cl volle vloeibare room
  • 50 cl magere melk
  • 2 snuifjes mild chilipoeder
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 1 snuifje komijnpoeder
  • 4 el chocopasta van donkere chocolade
  • 12 marshmallows
  • 1 mespuntje zeezoutvlokken
Voorbereiding
  1. Rasp 125 gram van de chocolade fijn. Verwarm in een kookpan 20 cl van de room met de magere melk, de geraspte chocolade en de specerijen.
  2. Giet de rest van de room in een metalen mengkom en zet 5 minuten in de diepvriezer. Klop dan stijf
  3. Warm de choco op om hem wat smeuïger te maken.
  4. Klop de warme chocolademelk goed op en verdeel over 4 bekers. Voeg de slagroom en de marshmallows toe en giet er de vloeibare choco in een dun straaltje over.
  5. Rasp er de rest van de donkere chocolade over de Mexicaanse chocolademelk en serveer meteen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content