Warm geitenkaasje met gekaramelliseerde appel

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

En waarom zou je het kaasje niet gewoon in de magnetron opwarmen.

Voor 4 personen

4 blokjes geitenkaas

2 appels Jonagold

30 g boter

2 eetlepels suiker

4 theelepels honing

Bereiding

1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in plakjes of blokjes. Stoof de stukjes appel in boter. Verwarm de suiker en een scheutje water tot lichtbruine karamel (pas op dat de suiker niet verbrandt).

2. Verdeel de stukjes appel over vier bordjes en overgiet met karamel.

3. Doe op ieder stuk geitenkaas een theelepel honing en verwarm de kaas kort in de magnetron. Leg de smeltende kaas en honing op de borden bij de stukjes appel en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content