Wantansoep
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Deze Chinese wantansoep (of wontonsoep) is een bouillonsoep met dumplings, gevuld met varkensvlees, garnalen, groenten, sojasaus en sesamolie.
Wantansoep voor 4 personen
Basisbouillon:
1,5 l water
500 g soepkip en varkensribbetjes
een zakje met een weinig gedroogde vis, peperbollen en gedroogde garnalen
4 porties wan-tan-noedels
Chinese groenten (paksoi, sojascheuten, Chinese kool, pijpui)
Wan-tan (Chinese ravioli):
24 plakjes wan-tan-deeg
250 g gehakt van varkensvlees
100 g gehakte garnalen
1 ei
1/2 koffielepel zout
een weinig suiker
1 koffielepel sojasaus
1 lepel aardappelmeel
een weinig sesamolie
De ingrediënten voor de basisbouillon opzetten en twee dagen laten sudderen. De bouillon zeven.
De wan-tan maken. De ingrediënten voor de vulling mengen. Op ieder plakje deeg een lepeltje vulling leggen. Het deeg dichtvouwen en de randen samendrukken. De deegpakjes 5 minuten koken in water met zout en, indien gewenst, suiker en grofgesneden groenten.
De wan-tan-noedels 3 minuten koken in gezouten water. Het kookwater afgieten en de noedels verdelen over vier kommen.
De kokendhete bouillon over de noedels gieten, de wan-tan en wat Chinese groenten toevoegen en onmiddellijk opdienen. De soep kan worden verrijkt met stukjes eend, prei of gember.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier