Voor 4
3 stengels bleekselderij
50 g walnoten
3 boskoopappels
2 el citroensap
Voor de mayonaise:
1 eierdooier
1 el citroensap
1,25 dl zonnebloemolie
4 el room
peper van de molen en zout
Maak eerst de mayonaise. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn vooraleer u begint. Meng de eierdooier met het citroensap. Giet de olie er eerst druppelsgewijs, dan in een dun straaltje en onder voortdurend roeren bij tot er een romige mayonaise ontstaat. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
Was de selderij, hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking en snij de selderij diagonaal in dunne plakjes. Hak de walnoten grof. Was en snij de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in stukjes van 2 à 3 cm groot. Bedruppel meteen met het citroensap. Meng de selderij, walnoten en appel met de mayonaise en kruid royaal met peper en zout. Werk af met de selderijblaadjes en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier