Vlaamse stoverij met frieten

© Getty

Deze Vlaamse klassieker behoeft geen commtaar. Gewoon klaarmaken en genieten van lekkere stoverij – uiteraard mét frieten – is de boodschap.

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 1 kg rundsstoofvlees
  • boter
  • 2 el bloem
  • 1 fles bruin tafelbier
  • 3 dl bruine fond
  • 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • peper en zout
  • 1 el azijn
  • 1 snee witbrood besmeerd met mosterd
  • verse frieten
  • zelfgemaakte mayonaise

Bereiding

  1. Versnijd de uien grof. Snijd het vlees in blokjes van 4 op 4 centimerter. Bak same, met de ui aan in boter. Bestrooi met bloem en laat al roerend 2 minuten bakken.
  2. Voeg het bier en de fond toe tot het vlees onderstaat. Voeg het kruidentuiltje toe en kruid met peper, zout en azijn. Roer om en leg er de snee brood op.
  3. Dek de pan af en laat 45 minuten tot een uur zacht stoven. Het vlees mag niet helemaal uitgedroogd zijn. Serveer de stoverij met verse frieten en mayonaise.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content