Sophia Loren: 'Dit is een specialiteit uit Milaan. Je kunt het maken met gewoon gebraden kalfsvlees dat koud in plakjes wordt gesneden en wordt bedekt met een pittige saus waarin tonijn, ansjovis en kappertjes zitten. Maar het originele recept, zoals het mij is geleerd, is anders.'

Voor 6 personen

1 kg kalfsfricandeau

2 à 3 glazen witte wijn

1 ui, 1 wortel

2 kruidnagels

Olijfolie

150 g tonijn uit blik

Ansjovisfilets in zout

2 eieren

1 citroen

Azijn

Suiker

Kappertjes

Zout en peper

Bereidingswijze

1. Marineer om dit gerecht te maken zoals het hoort de kalfsfricandeau minstens één nacht in de witte wijn, met de fijngesnipperde ui, fijngehakte wortel, kruidnagels, zout en peper.

2. Leg de fricandeau als het moment is gekomen in een pan met een beetje olijfolie. Schenk zodra het vlees goudbruin wordt, de marinade erbij en laat het langzaam stoven.

3. Laat het vlees als het gaar is afkoelen en snijd het in vrij dunne plakjes.

4. Zeef het in de pan achtergebleven vocht en voeg dit bij de tonijn, een paar ansjovisfilets die je eerst hebt afgespoeld om ze van het zout te ontdoen, de hardgekookte eidooiers, het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn en een snufje suiker.

5. Klop dit alles goed, zodat het een vrij dikke saus wordt, en bedek hiermee de plakjes vlees. Bestrooi het geheel nog met wat kappertjes.

Sophia Loren: 'Dit is een specialiteit uit Milaan. Je kunt het maken met gewoon gebraden kalfsvlees dat koud in plakjes wordt gesneden en wordt bedekt met een pittige saus waarin tonijn, ansjovis en kappertjes zitten. Maar het originele recept, zoals het mij is geleerd, is anders.'Voor 6 personen1 kg kalfsfricandeau2 à 3 glazen witte wijn1 ui, 1 wortel2 kruidnagelsOlijfolie150 g tonijn uit blikAnsjovisfilets in zout2 eieren1 citroenAzijnSuikerKappertjesZout en peperBereidingswijze1. Marineer om dit gerecht te maken zoals het hoort de kalfsfricandeau minstens één nacht in de witte wijn, met de fijngesnipperde ui, fijngehakte wortel, kruidnagels, zout en peper.2. Leg de fricandeau als het moment is gekomen in een pan met een beetje olijfolie. Schenk zodra het vlees goudbruin wordt, de marinade erbij en laat het langzaam stoven.3. Laat het vlees als het gaar is afkoelen en snijd het in vrij dunne plakjes.4. Zeef het in de pan achtergebleven vocht en voeg dit bij de tonijn, een paar ansjovisfilets die je eerst hebt afgespoeld om ze van het zout te ontdoen, de hardgekookte eidooiers, het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn en een snufje suiker.5. Klop dit alles goed, zodat het een vrij dikke saus wordt, en bedek hiermee de plakjes vlees. Bestrooi het geheel nog met wat kappertjes.