Vis met aardperen

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Gebruik voor dit gerecht in stukken gesneden kabeljauw, griet, zeebaars of andere vissoorten.

Voor 4 personen

1 kg vis, eerst in schijven en vervolgens in stukken gesneden (kabeljauw, griet, zeebaars enz.)

1/2 kg geschilde aardperen (topinamboer of Jeruzalemartisjok)

1/2 kg wortels

3 eetlepels olijfolie

1 lepel boter

1 citroen

2 eetlepels room

3 takjes basilicum

1 bundel platte peterselie

2 mespuntjes gemberpoeder (of een koffielepel geraspte verse gember)

2 mespuntjes witte peper

1 mespuntje gemalen anijszaad

zout

Bereiding

1. Bestrijk de binnenkant van de ovenschotel met olie. Leg de schoongemaakte vis op de bodem. Voeg de geschilde en in stukken gesneden aardperen en wortelen toe. Doe de boter in de pot en kruid met gehakte blaadjes basilicum, gember, witte peper en anijs. Dek de pot af en zet 20 minuten tot een half uur in een voorverwarmde oven. Besprenkel halverwege de gaartijd met een weinig water.

2. Besprenkel voor het opdienen met citroensap en bestrooi met gehakte peterselie.

3. Het kookvocht kun je opvangen en in een warmwaterbad opkloppen met twee eetlepels room. Giet de saus over de vis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content