Vegetarisch nazomergerecht: tofuballetjes met gnocchi en muhammara

© Bram Debaenst

Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week maken we tofuballetjes met gnocchi en muhammara-tomatensaus.

Tip: Je kunt het paneermeel in de tofuballetjes vervangen door kikkererwtenmeel voor stevigere balletjes.

VOOR DE BALLETJES
400 g stevige tofu
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 el sojasaus
1 el tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
5 el paneermeel
Peper en zout
2 takjes bladpeterselie
Olie om te bakken
VOOR DE SAUS
2 rode geroosterde paprika’s (uit een bokaal)
2 teentjes knoflook
2 el tomatenpuree
400 ml passata
4 el walnoten + extra voor de afwerking
1 el olijfolie
2 kl komijnpoeder
2 kl paprikapoeder
1 el citroensap
Peper en zout
VOOR DE GNOCCHI
500 g gnocchi (kant-en-klaar)
Olie of boter om te bakken
Handvol bladpeterselie

1. Snijd de tofu in blokjes, meng ze met de gesnipperde ui, de geperste knoflook, de sojasaus, de specerijen, de peterselie en het paneermeel. Mix in een blender en laat even rusten in de koelkast.

2. Vorm balletjes. Bak de balletjes in voldoende olie tot ze rondom goudbruin zijn.

3. Mix voor de saus de geroosterde paprika’s, de knoflook, de tomatenpuree, de passata, de walnoten, de olie en de specerijen. Verwarm de saus 5 à 10 minuten in een pan.

4. Bak de gnocchi in olie of boter tot ze gaar en licht krokant zijn.

5. Schep de saus in een bord en schik er de gnocchi en gebakken tofuballetjes op. Werk af met peterselie en gehakte walnoten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise