Voor 2 personen:
2 varkensoesters (elk 150 g)
30 g dik gesneden ontbijtspek
1 eetlepel olijfolie
2 kleine tomaten
125 g gemengde paddestoelen (shi-take, bospaddestoelen, champignons)
1 bosje pijpajuintjes
1 takje verse tijm
1 takje verse marjolein
peper, zout
Snij de paddestoelen doormidden. Ontvel de tomaten. Snij ze in 4 en verwijder de pitten.
Wrijf de varkensoesters in met olijfolie en bestrooi met peper. Verwarm een anti-aanbakpan voor op een hoog vuur. Zet het vuur op halve stand, leg het vlees in de pan en bak het ongeveer 6 min. zachtjes aan beide kanten bruin en gaar. Schuif het vlees tijdens het bakken over de bodem van de pan en draai het een paar keer om. Haal het vlees uit de pan en hou het warm in aluminiumfolie.
Snij het spek in reepjes en snij de pijpajuintjes fijn. Bak ze samen met de paddestoelen goed aan.
Breng het mengsel op smaak met verse tijm en marjolein en bak op het einde de tomatenpartjes even mee. Leg de varkensoesters op de borden en strooi er naar smaak zout op. Schep het groente- en spekmengsel op de varkensoesters.
Voorbereiding: 10 min.
Bereiding: 10 min.
Serveertip: Overheerlijk met zoete aardappelen en sperziebonen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier