Ingrediënten:

  • 200 g zwarte bonen (blik)
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 300 g zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g kipfilets
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 kl paprikapoeder
  • versgemalen peper en zout, verse koriander
  • 1 limoen

Bereiding:

  1. Giet de zwarte bonen af. Was de paprika's en zoete aardappelen en maak ze schoon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de paprika in kleine blokjes. Snij de courgette in de lengte in tweeën en vervolgens in halve maantjes. Snij de zoete aardappelen in blokjes.
  2. Meng al deze groenten en leg ze in een slow cooker. Leg er de kipfilets op, schep daarover de tomatenblokjes en giet er de bouillon bij. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout, sluit de slow cooker en laat op de laagste stand 6 à 8 uur garen.
  3. Schep de kip uit de slow cooker en trek ze in stukjes. Leg terug in de cooker en decoreer net voor het serveren met verse koriander en stukjes limoen