Traag gegaard rundvlees teriyaki met noedelsalade
-
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voor 4 personen
- 500 g rundvlees (bv. dikke of dunne lende)
- 1 teentje knoflook
- 2 à 3 cm verse gember
- sap van 2 limoenen
- 4 à 5 el teriyakisaus
- 100 g peultjes
- peper en zout
- 200 g tuinbonen (vers of diepvries)
- 1 à 2 lente-uien
- 300 g udon noedels
- 2 el sojasaus
- 100 g gemarineerde gember
- suiker
- 1 komkommer, in rondjes
Bereiding
- Leg het vlees in een mengkom. Pel en snipper de knoflook, schil de gember en hak hem fijn. Strooi ze allebei over het vlees en giet er het sap van 1 limoen en de teriyakisaus bij. Meng goed, dek de kom af en zet 1 à 2 uur in de koelkast.
- Leg het vlees in een zak voor vacuümbereiding, giet er de marinade bij en las dicht.
- Verwarm een pan water tot 85 °C en leg er de zak met het vlees in. Laat 4 uur garen op 75 °C met een thermodompelaar.
- Was intussen de peultjes en blancheer ze 1 minuut in gezouten kokend water. Giet ze af en snijd ze in reepjes. Blancheer de tuinbonen 2 à 3 minuten in gezouten kokend water en giet ze af. Maak de lente-uien schoon en snijd ze in rondjes.
- Kook de pasta in gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af.
- Haal het vlees na de bereiding uit het zakje en vang de marinade op. Dep het vlees droog. Verhit 2 eetlepels olie tot flink heet en bak het vlees rondom bruin. Giet er de marinade bij en zet de pan van het vuur.
- Meng de pasta met de tuinbonen, 2/3 van de lente-ui en de peultjes. Giet de gemarineerde gember af en voeg hem toe. Giet er de rest van het limoensap bij en breng op smaak met suiker, peper en zout.
- Snijd het vlees in heel dunne sneetjes en nappeer met een beetje marinade. Bestrooi met de rest van de lente-ui en serveer de rundvlees teriyaki met de noedelsalade en rondjes komkommer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier