Tortilla, kip, salsa verde en sesamzaad

© Getty

Voor 4 personen

Tortilla

  • 250 g masa harina (maïsmeel)
  • 60 g zachte boter
  • snuifje zout, water, olie

Salsa verde

  • 2 el olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 groen pepertje, zonder zaden en fijngesneden
  • 3 à 4 ontvelde tomatillo’s
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 3/4 dl water
  • 3 el fijngehakte korianderblaadjes
  • zout

Kip

  • 4 kipfilets
  • 2 el olijfolie
  • 2 el limoen
  • 2 el fijngehakte korianderblaadjes
  • peper, zout, sesamzaad
Bereiding
  1. Salsa verde: verhit de olie en fruit ui en groene peper. Voeg tomaat, knoflook en komijn toe en bak nog 2 minuten. Schep tijdens het stoven regelmatig om. Voeg water, koriander en zout toe, laat 15 minuten zachtjes koken en pureer met een staafmixer.
  2. Tortilla: meng het meel met de zachtgemaakte margarine en het zout. Voeg er zoveel water aan toe tot er een soepel en samenhangend deeg ontstaat. Kneed het deeg en verdeel in balletjes. Laat een halfuurtje rusten en rol tot schijfjes (diameter 10 cm). Leg de deegschijfjes in een hete pan met wat olie. Keer de tortilla’s na een minuut om en bak de andere kant. Hou warm in een schaal bekleed met een doek.
  3. Kip: smeer de filets in met een mengeling van olie en limoensap. Bak en breng op smaak met peper, zout en fijngehakte koriander. Snij het vlees in lange repen en leg deze in het midden van het voorverwarmde bord. Bestrooi met sesamzaad. Nappeer de salsa rond het vlees. Schik de gevouwen tortilla’s op het bord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content