Voor 4 personen:
8 tongscharfilets (dubbele)
12 bladen groene kool
8 reepjes fijn gesneden vers spek
8 aardappelen
5 dl visfumet
1 dl room
100 g malse boter
kervelpluksels
peper en zout
Blancheer 8 koolbladen in 5 dl gezouten water. Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water.
Kruid de tongscharfilets met peper en zout, leg er een geblancheerd koolblad op samen met een reep spek en rol ze op.
Saus: kook 5 dl visfumet met 5 dl van de groenekooljus tot de helft in, voeg de room toe en laat verder inkoken tot sausdikte. Werk de saus af met 50 g boter en breng op smaak met peper en zout.
Snij de aardappelen in schijven en bak ze in 50 g boter.
Stoom de visrolletjes 5 minuten (afgedekt met plastiekfolie) in de oven op 200°C of in een stoommandje.
Leg een koolblad op het bord, schik de gevulde tongscharrolletjes erop en lepel de saus erover. Schik de gebakken aardappelen ernaast en versier met kervelblaadjes.
Voorbereiding: 10 minuten.
Bereiding: 20 minuten.
Tip: Dit gerecht is ook heerlijk met pladijs, wijting, Atlantische zalm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier