Tong in madeirasaus

© Getty

Voorzie voldoende tijd om deze heerlijke Vlaamse klassieker te bereiden, dat maakt deze tong in madeirasaus subliem.

Voor 4 personen

  • 1 kleine rundertong
  • 1 grote wortel
  • 1 gepikeerde ui (gepeld en bestoken met een zestal kruidnagels)
  • 4 dl tomatensaus of passata
  • 250 g champignons in plakjes
  • 1 dl madeira
  • peper en zout

Bereiding

  1. Leg de rundertong 6 uur in koud water; vervang het water drie- tot viermaal. Giet de tong nadien af. Breng lichtgezouten water aan de kook en blancheer er de tong 5 min. in. Giet af en laat uitlekken.
  2. Breng water aan de kook met de wortel en de gepikeerde ui. Leg er de tong in en pocheer op een zacht vuur in ongeveer 1 uur gaar. De tong is klaar wanneer de punt zacht is. Haal uit het water en verwijder het vel.
  3. Breng de tomatensaus aan de kook en voeg er de champignons in plakjes aan toe. Doe er de madeira bij en controleer de kruiding. Snijd de tong in plakjes en lepel er de madeirasaus over. Serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree of pommes duchesse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content