Voor 4 à 6 personen
- 200 g stevige verse geitenkaas
- 6 cl (geiten)yoghurt
- 6 cl zure room
- 1 el extra vierge olijfolie
- zout, peper uit molen
- muskaatnoot
- 4 tomaten
- 1 rode paprika
- tabasco
- 5 el vinaigrette
- 1 dl gevogeltebouillon
- 1/4 komkommer
- kervelpluksel
- bieslook
Bereiding
- De dag voordien: prak de verse geitenkaas met een vork en meng er met een houten lepel de yoghurt, de zure room en de olijfolie door. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Bekleed een kleine terrine met plasticfolie en schep er het mengsel in. Vouw de plasticfolie dicht en druk goed aan. Zet 24 uur in de koelkast.
- De dag zelf: leg de paprika 10 à 15 minuten in een oven van 180°, doe hem vervolgens in een plasticzak en sluit goed af. Na 5 minuten kunt u hem pellen. Doe het vruchtvlees in de mixer.
- Dompel de tomaten 20 seconden in kokend water, laat schrikken in koud water en pel. Voeg de zaadlijsten en het sap bij het paprikavlees in de mixerbeker. Mix en zeef. Voeg de vinaigrette en de bouillon erbij. Kruid met zout, peper en tabasco.
- Snij het vruchtvlees van de tomaat en dat van de komkommer in dobbelsteentjes.
- Dien op in soepborden. Schep eerst het sap uit en vervolgens de stukjes tomaat, komkommer en fijngesneden bieslook. Vorm van het kaasmengsel met twee eetlepels quenelles en leg er 2 of 3 van in de soep. Versier met kervel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier